İmplant Diş Tedavisi Nedir?
İmplant tedavisi, eksik olan dişlerin bulundukları alanlarda uygun restorasyon işlemlerinin uygulanabilmesi için özel bir vidanın çene kemiğine yerleştirilmesini kapsayan tedavilerdir. Yapay bir kök formu oluşturan özel vidalar, yerleştirildikleri bölgelerde uygulanması planlanan protezler için destek görevi görür. Bu yapay diş kökleri, ağız içerisindeki dokular ile uyum sağlayan titanyum elementinden yapılır.
İmplant Diş Uygulamaları ile Hangi Diş Tedavileri Planlanabilir?
İmplant uygulamaları, sabit ve hareketli protezlerin ağız içerisinde desteklenebilmesi amacıyla planlanır. Tek dişin neden olduğu boşluk alanlarda kuron protezinin yapılabilmesi için, sıralı birden çok dişin birlikte eksikliğinin gözlendiği durumlarda ise köprü protezlerinin planlanabilmesi için uygulanabilir. Tüm dişlerin kaybedildiği ağız içerisinde destek diş dokularının kalmadığı durumlarda yeni destek alanların oluşturulmasını sağlayabilir. Oluşturduğu destek ile dişsiz hastalarda sabit protez uygulamalarının yapılabilmesine izin verir. Dişsiz hastalarda hareketli protezlerin kullanımının tercih edildiği durumlarda ise protezin stabilizasyonunun korunmasına yardımcı bir yapı olarak görev alır.
İmplant Diş Tedavisinin Avantajları Nelerdir?
Uygulandığı bölgede çene kemiğini koruyucu etki göstererek bölgedeki kemik erimelerini minimuma indirir.
Bölgeyi çevreleyen kemik ve diş eti dokularının ideal miktarda olduğu durumlarda dişlerin kök formunu ve dişlerin diş etinden çıkış profillerini uygun bir şekilde taklit edebilir. Doğala uygun yansıtılan formlar, protezin de doğal görünmesine imkan tanır.
Hazırlanan protezlere fonksiyonlar sırasında gelen normal yüklerin ideal bir şekilde dağıtılmasına izin verir.
Hareketli protez kullanan hastalarda protezin stabilizasyonunu artırarak konfor artışı sağlar.
Tüm dişlerini kaybetmiş kişilerde uygun kemik dokusunun mevcut olması durumunda sabit protezlerle tedavi yapılmasına imkan tanır.
Dişlerin kaybedildiği bölgeye komşu dişlerin var olduğu durumlarda komşu dişlerden destek alınmasına ihtiyaç duyulmadan protez tedavilerinin yapılabilmesini sağlar.